מספר ווטסאפ: 0502626889
חפש

 תבשיל אורז עם ירקות וצוואר טלה

תבשיל אורז ירקות( גזר בצל עדשים שחורות וחומוס) וצוואר טלה
של הביוקר


מרכיבים:
  • 2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן
  • תבלינים : מלח, ( שמתי כפית וחצי), פלפל מקאלף= פלפל מצרי משודרג (שמתי כפית שטוחה . אם אין אז אפשר פלפל רגיל או בהרט),
  • 1/4 כפית קינמון, 1/2 כפית פיטרוזיליה יבשה, 1 כפית גדושה  פפריקה מתוקה, 1/2 כפית גדושה כורכום , 2 כפות שמן
  • 3/4 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 3/4 כוס עדשים שחורות ״לאחר״ השריה במים רותחים  ( השריה של שעה). ( לפני ההשריה זה פחות מחצי כוס עדשים)
  • 2 בצלים גדולים חתוכים קוביות קטנות
  • 2 גזרים חתוכים קוביות קטנות
  • לטגן באיזי קוק 160 מעלות עם 4-5 כפות  שמן את הבצל עד להזהבה טובה ואז להוסיף את הגזרים ולטגן תוך כדי ערבוב מספר דקות .
  • להניח בצד
  • 3 שיני שום שלמות עם קליפה מעוכות מעט
  • לצקת על האורז עם התבלינים את קוביות הבצל והגזר שטוגנו ואת החומוס והעדשים ושיני השום ולערבב
  • צוואר טלה חתוך קוביות( לבקש מהקצב לחתוך)( כ800 גרם עד קילו)
 
תיבול לבשר: 
  • כפית שטוחה מלח,  כפית פלפל מקאלף
  • שמן
  • מים רותחים ( כ5-5.5 כוסות)
  • בכוס אחת מים רותחים לשים 3 שיערות זעפרן ולהשרות . מוסיף ארומה ויוקרה למנה)( צרפתי תנונות)

הוראות הכנה:
  • בסיר האיזי קוק לשים שמן ( 4-5 כפות) ולטגן 160 מעלות  את קוביות צוואר הטלה המתובלים מלח ופלפל כ20 דקות תוך כדי ערבוב.
  • להוסיף את  תערובת האורז המתובל עם הקטניות( חומוס ועדשים)  ושיני השום עם הקליפה  ולשטח על הבשר.
  • לצקת מים רותחים(   סהכ 5-   4 ועוד אחת מהכוסות עם מי הזעפרן )
  • ולבשל 105 מעלות כ15 דקות
  • ואז להנמיך ל100 מעלות עד לאידוי.( כ30-40 דקות )
  • אם צריך להוסיף מעט מים רותחים אז להוסיף. משהו כמו עוד 1/4 כוס או 1/2, תלוי. מומלץ לבדוק עם מזלג
  • ולאדות.
  • לכבות את הסיר.
  • לחכות כ10 דקות ואז להפוך על צלחת הגשה  ענקית.

לקישוט  המנה:
  •  3 כפות פרוסות שקדים מולבנים
  •  3 כפות צנוברים
  • 1/2 כפית שמן
  • כפית סילאן
  • קורט מלח
  • קורט פלפל מקאלף

הוראות הכנה;
  • לחמם מחבת עם מעט שמן ולקלות את הצנוברים והשקדים תוך כדי ערבוב
  • להוסיף סילאן וקורט מלח ופלפל לערבב עד להשחמה
  • להניח בצד.
  •  6-8 פרוסות דקות  פלפל חריף ירוק  
  •  כף בצל סגול קצוץ
  • חופן פיטרוזיליה ירוקה קצוצה
  • לקשט  את המנה  בתערובת השקדים והצנוברים.
  • לפזר ירוקים קצוצים וקוביות בצל סגול ופלפל חריף

ולהתענג מארוחת מלכים טעימה ומפנקת💝😋💐

למי שאין איזי  קוק יכין בסיר רגיל
 
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182* 
  סיר אטום חשמלי איכותי     סירי מולטי שף     סיר ללחם     סיר לעוגה     השף הפרטי שלך     סיר חוסך בזמן     בישול סיר חשמלי     סיר בישול איכותי     סיר חשמלי איכותי     סיר טורבו שף איכותי