חייגו: 050-262-68-89
חפש

 תבשיל אורז עם ירקות וצוואר טלה

תבשיל אורז ירקות( גזר בצל עדשים שחורות וחומוס) וצוואר טלה
של הביוקר


מרכיבים:
  • 2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן
  • תבלינים : מלח, ( שמתי כפית וחצי), פלפל מקאלף= פלפל מצרי משודרג (שמתי כפית שטוחה . אם אין אז אפשר פלפל רגיל או בהרט),
  • 1/4 כפית קינמון, 1/2 כפית פיטרוזיליה יבשה, 1 כפית גדושה  פפריקה מתוקה, 1/2 כפית גדושה כורכום , 2 כפות שמן
  • 3/4 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 3/4 כוס עדשים שחורות ״לאחר״ השריה במים רותחים  ( השריה של שעה). ( לפני ההשריה זה פחות מחצי כוס עדשים)
  • 2 בצלים גדולים חתוכים קוביות קטנות
  • 2 גזרים חתוכים קוביות קטנות
  • לטגן באיזי קוק 160 מעלות עם 4-5 כפות  שמן את הבצל עד להזהבה טובה ואז להוסיף את הגזרים ולטגן תוך כדי ערבוב מספר דקות .
  • להניח בצד
  • 3 שיני שום שלמות עם קליפה מעוכות מעט
  • לצקת על האורז עם התבלינים את קוביות הבצל והגזר שטוגנו ואת החומוס והעדשים ושיני השום ולערבב
  • צוואר טלה חתוך קוביות( לבקש מהקצב לחתוך)( כ800 גרם עד קילו)
 
תיבול לבשר: 
  • כפית שטוחה מלח,  כפית פלפל מקאלף
  • שמן
  • מים רותחים ( כ5-5.5 כוסות)
  • בכוס אחת מים רותחים לשים 3 שיערות זעפרן ולהשרות . מוסיף ארומה ויוקרה למנה)( צרפתי תנונות)

הוראות הכנה:
  • בסיר האיזי קוק לשים שמן ( 4-5 כפות) ולטגן 160 מעלות  את קוביות צוואר הטלה המתובלים מלח ופלפל כ20 דקות תוך כדי ערבוב.
  • להוסיף את  תערובת האורז המתובל עם הקטניות( חומוס ועדשים)  ושיני השום עם הקליפה  ולשטח על הבשר.
  • לצקת מים רותחים(   סהכ 5-   4 ועוד אחת מהכוסות עם מי הזעפרן )
  • ולבשל 105 מעלות כ15 דקות
  • ואז להנמיך ל100 מעלות עד לאידוי.( כ30-40 דקות )
  • אם צריך להוסיף מעט מים רותחים אז להוסיף. משהו כמו עוד 1/4 כוס או 1/2, תלוי. מומלץ לבדוק עם מזלג
  • ולאדות.
  • לכבות את הסיר.
  • לחכות כ10 דקות ואז להפוך על צלחת הגשה  ענקית.

לקישוט  המנה:
  •  3 כפות פרוסות שקדים מולבנים
  •  3 כפות צנוברים
  • 1/2 כפית שמן
  • כפית סילאן
  • קורט מלח
  • קורט פלפל מקאלף

הוראות הכנה;
  • לחמם מחבת עם מעט שמן ולקלות את הצנוברים והשקדים תוך כדי ערבוב
  • להוסיף סילאן וקורט מלח ופלפל לערבב עד להשחמה
  • להניח בצד.
  •  6-8 פרוסות דקות  פלפל חריף ירוק  
  •  כף בצל סגול קצוץ
  • חופן פיטרוזיליה ירוקה קצוצה
  • לקשט  את המנה  בתערובת השקדים והצנוברים.
  • לפזר ירוקים קצוצים וקוביות בצל סגול ופלפל חריף

ולהתענג מארוחת מלכים טעימה ומפנקת💝😋💐

למי שאין איזי  קוק יכין בסיר רגיל
 
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך
  סיר אטום חשמלי איכותי     סירי מולטי שף     סיר ללחם     סיר לעוגה     השף הפרטי שלך     סיר חוסך בזמן     בישול סיר חשמלי     סיר בישול איכותי     סיר חשמלי איכותי     סיר טורבו שף איכותי