חייגו: 050-262-68-89
חפש

 עוגת שמרים מאודה חלבי/צמחוני

מרכיבים:
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • פקק תמצית וניל
  • 1/2 כוס חלב
  • 3.5 כוסות קמח
  • כף שמרים
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • למי הסוכר שמורחים מעל
  • חצי כוס מים רותחים
  • 1/3 כוס סוכר
  • תמצית רום
  • למילוי
  • שוקולד
  • חלבה

אופן הכנה
  • שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומערבבים, מוסיפים סוכר, חמאה, ביצים ואת החלב וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצד אחיד.
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו מעט.
  • מעבירים לקערה מכוסה ונותנים לו לתפוח לפחות שעה וחצי להכפלת הנפח
  • לאחר שהבצק תפח מקמחים שוב משטח, מרדדים וחותכים אותו לכמה חתיכות.
  • מרדדים כל חתיכה לאורך מורחים על החתיכה שוקולד ומפזרים חלבה,
  • מגלגלים לצורה הרצויה ומניחים בתבנית עם רווחים או בצורה צמודה יותר כדי שהבצק יתפח ונקבל עוגה אחידה.
  • לאחר שסיימנו עם הצורות והמילוי מניחים לבצק שוב לתפוח כדי להכפיל את הנפח בערך כשעה שעה וחצי,בכלי האידוי של מכשיר המולי קוקר.
  • מפעילים את הסיר על תוכנית אפייה- BakE  
  • למשך 15 דקות וממלאים בסיר הפנימי מים על מנת שיעלו אדים.
  • כשהעוגה בשלבי הסיום מרתיחים חצי כוס מים עם 1/3 כוס סוכר ותמצית רום.
  • לאחר שהעוגה מוכנה מוציאים אותה עם כלי האידוי וישר מורחים עליה בזהירות את מי הסוכר.
  • מכבים מצב שמירת חום ע״ילחיצה ארוכה על לחצן הביטול (״CANCEL״).

בתיאבון… 
מאת Chef Book
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך
  סיר אטום חשמלי איכותי     סירי מולטי שף     סיר ללחם     סיר לעוגה     השף הפרטי שלך     סיר חוסך בזמן     בישול סיר חשמלי     סיר בישול איכותי     סיר חשמלי איכותי     סיר טורבו שף איכותי