חייגו: 050-262-68-89
חפש

 מאפה במילוי בשר טחון ותפוחים בניחוח קינמון

למעטפת הבצק:

  • 1/2 קג קמח לבן מנופה
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1/4 כפית משפר אפיה( משדרג)
  • מים פושרים לפי הצורך עד ליצירת בצק נעים וגמיש
  • ולא דביק
  • להתפיח בקערה ששומנה מעט מכוסה היטב עד להתפחה ( כשעה)

 

לבינתיים להכין מילוי:

  • 1/2 קג בשר טחון
  • 3 כפות גדושות שבבי בצל מטוגן
  • לטגן בתוכנית ׳FRY׳ עם כף שמן ולהוסיף מלח פלפל מקאלף כורכום ופפריקה
  • לערבב היטב ולקרר.
  • להוסיף תפוח גרנדסמיט גדול חתוך גפרורים ולשים עליהם 1/2 כפית לימון.
  • לערבב:
  • חופן צימוקים, חופן שקדים פרוסים מולבנים , כפית שטוחה קינמון, כפית סילאן, חופן ירוקים קצוצים( פיטרוזיליה כוסברה וכמה עלי נענע)
  • לערבב את כל תערובת הבשר

אופן הכנה:

  • לאחר שהבצק תפח לפתוח על משטח נקי עם מעט שמן למלבן גדול 
  • למרוח מעט שמן 
  • בקערה קטנה לשים 2 כפות סוכר חום, מעט קקאו וכפית קינמון ולערבב
  • למרוח על הבצק ולגלגל לרולדה
  • לפרוס אותה לכ30 פרוסות
  • לשים בסיר שרופד בנייר אפיה
  • לסדר שושניות בדפנות וגם על תחתית הסיר במרווחים קטנים.(כחצי מהכמות) בחצי השני נשתמש לכיסוי הבשר. (את החצי הנוצר נשים במקרר מכוסה)
  • להתפיח מכוסה
  • אני התפחתי 35 מעלות בתוכנית ׳PRO׳ למשך 25 דקות .
  • לאחר שתפח ונוצרו בסיס ודפנות ללא חורים לצקת את תערובת הבשר ולשטח
  • (להשאיר מעט שוליים שישמשו לכיסוי הבצק הנותר).
  • לכסות ב שושניות הבצק שנותרו ולדאוג לשים גם בצדדים.
  • להדק מעט.
  • התפחה קטנה.
  • לאפות עד להזהבה טובה.

 

תכונית ב 3 שלבים (ניתן לכוון את שלושת השלבים מראש)
  • שלב 1:אפיתי במולטי קוקר 120 מעלות למשך 40 דקות 
  • שלב 2: 130 מעלות למשך 15 דקות
  • שלב 3: להפוך ולאפות 140 מעלות למשך 15 דקות עד להזהבה.
  • להגיש ולפרוס למשולשים

 

בתאבון!

 

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.

כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.
 

מאת ליאת קאדר
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך
  סיר אטום חשמלי איכותי     סירי מולטי שף     סיר ללחם     סיר לעוגה     השף הפרטי שלך     סיר חוסך בזמן     בישול סיר חשמלי     סיר בישול איכותי     סיר חשמלי איכותי     סיר טורבו שף איכותי