מספר ווטסאפ: 0502626889
חפש

 תפוא, אורז ועדשים ירוקות


אופן הכנה:
  • 2.5 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן
  • לבשל בישול חלקי, כמעט מלא (כמו שמבשלים פסטה: במים רותחים עם מעט שמן ומלח שוטפים ומסננים
  • ומתבלים במלח ושמן)
  • להניח בצד.

לשכבת תפוחי האדמה:
  • 2-4 תפוא חתוכים פרוסות לא ככ דקות
  • לתבל בכורכום שמן ומעט מלח
  • לטגן באיזיקוק 160 מעלות תוך כדי ערבוב עד להשחמה קלה. להניח בצד.

לשכבת הירקות: 
  • כוס עדשים ירוקות לאחר השריה במים לילה שלם
  • כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 בצל גדול חתוך קוביות
  • 1 גזר חתוך קוביות
  • כ-3/4 כוס מים רותחים או לפי הצורך
  • מלח , פלפל מקאלף , מעט כמון , שמן , מעט אבקת מרק בצל מרכיבים טבעיים
  • לטגן בצל עד להזהבה 160 מעלות באיזיקוק, להוסיף גזר ולטגן , להוסיף מים רותחים ועדשים ותבלינים ולבשל עד שמתרכך מעט. להוסיף חומוס מבושל ולערבב לעוד מספר דקות.לצמצם נוזלים. 
  • להניח בצד. 

לשכבת הפטריות:
  • 6-8 פטריות טריות פרוסות
  • 1 בצל גדול חתוך רצועות 
  • מלח פלפל מקאלף, מעט אבקת פטריות מרכיבים טבעיים ושמן
  • לטגן באיזי קוק בצל עד להזהבה, להוסיף פטריות ותיבול ומעט מים רותחים, כשתי כפות עד שמוכן ולהניח בצד. 

להרכבת המנה:
  • להניח על תחתית האיזי קוק נייר אפיה כמו שהנחתי. 
  • לשמן אותן במעט שמן.
  • לסדר עליו שכבת תפוא שטוגנו על התחתית כולל דפנות.
  • לפזר שליש מהאורז שבושל כמעט בצורה מלאה. להדק. לצקת את תערובת העדשים והירקות ולשטח כמו בתמונה .
  • לצקת עוד שליש מהאורז ולשטח.
  • לצקת את הפטריות והבצל ולשטח. לצקת את השליש האחרון של האורז ולהדק.
  • לפזר כרבע כוס מים רותחים מעל האורז ולבשל 130 מעלות כעשרים דקות. ואז להנמיך ל100 מעלות לעוד 45 דקות.
  • ניתן לשרוף מעט את התחתית : לשים 150 מעלות בעשר הדקות האחרונות
  • ולהפוך על צלחת הגשה ולהתענג ממנה עשירה ומפנקת  
אגב למכשיר המולטי קוקר פונקציה לשמירת החום הנכנסת אוטומטית אחרי שהתוכנית מסתיימת. 
כדי לסיים ולסגור את פעולת המכשיר ואת שמירת החום, לוחצים לחיצה ארוכה על לחצן ה-Warm/Cancel, תצוגת כל התוכניות תופיע, ואז פעולת החימום במכשיר תסתיים לחלוטין.
  
מאת ליאת קאדר