חפש
 
 

 

 תבשיל של עלי גפן, קישואים וכבש

מרכיבים:
  • 5 קישואים בינוניים מרוקנים מתוכנם
  • צנצנת עלי גפן
  • 5 צלעות כבש דקיקות
  • 4 תרמילי הל שלמים
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • מלח
  • עגבניה אחת פרוסה
  • מים לפי הצורך
  • למלית: 
  • 1.5 כוסות אורז עגול שטוף
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 עגבניה בינונית מרוסקת
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • מלח

אופן ההכנה:
  • שמים את עלי הגפן בקערה ושופכים עליהם מים רותחים וחולטים לשתי דקות ומסננים היטב, מפרידים את העלים ואת העלים הקרועים מניחים בצד (לא לזרוק!!!)
  • בקערה מערבבים את חומרי המלית ומתחילים למלא את הקישואים כמעט עד הסוף, לוקחים את עלי הגפן ומניחים מעט מתערובת המלית (פחות או יותר כפית, הכל לפי גודל העלה) מקפלים משני הצדדים וסוגרים את החלק העליון ומתחילים לגלגל.
  • מרפדים את תחתית הסיר בעלי הגפן הקרועים ומניחים מעל את צלעות הכש- מפזרים מעליהן את גרגרי הפלפל האנגלי ואת תרמילי ההל (לא לפני שנתתם להם מעיכה קלה עם כף היד בכדי לפתוח אותם מעט) מעל מתחילים לסדר בסדר מופתי את עלי הגפן ההממולאים ומעליהם מסדרים את הקישואים. מפזרים מלמעלה מלח, בהרט, פלפל לבן ויוצקים את מיץ הלימון , מפזרים את פרוסות עגבניה מניחים מעל כל הטוב הזה צלחת ומוסיפים מים עד כחצי ס”מ מעל הצלחת, מכוונים את הסיר  לתוכנית STEW (תבשיל)  למשך-40 דקות ויושבים עם הרגליים למעלה עד שכל הטוב הזה מוכן.

בתאבון!

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.

 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*