חפש
 
מספר ווטסאפ: 0506666479
 

 

 תבשיל קציצות מרוקאי עם שעועית ירוקה ועלי סלק

אוכל בסגנון של פעם מהתקופה של הפתיליות, רוטב צהבהב-ירקרק ועשיר, כדורי בשר מבושמים ומתובלים והמון שמחה במטבח.
זמן בישול:
שעה וחצי, 6-8 מנות
מרכיבים:
לקציצות:
  • חצי קילו בשר בקר, עוף או הודו טחון
  • בצל בינוני
  • תפוח אדמה בינוני, קלוף
  • 3 כפות פטרוזיליה או כוסברה
  • ביצה אחת
  • חצי כוס פירורי לחם
  • כף פפריקה מרוקאית 
  • חצי כפית קינמון
  • חצי כפית כמון
  • מלח ופלפל

לרוטב: 
  • בצל קצוץ
  • כף שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • חב' עלי סלק, קצוצים דק
  • 2 כוסות שעועית ירוקה (אפשר קפואה)
  • 4 כפות כוסברה קצוצה
  • כף כורכום
  • כף פפריקה מתוקה 
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:
להכנת הקציצות: במעבד מזון טוחנים את הבצל, תפוח האדמה, הפטרוזיליה והביצה. מוסיפים לבשר הטחון ביחד עם פירורי הלחם והתבלינים ומערבבים. 
להכנת הרוטב: בעזרת תוכנית ידנית “PRO” מכוונים ל 140 מעלות למשך שעה וחצי.
שמים בתוך הסיר שמן ובצל, סוגרים את המכסה ומבשלים 3 ד'. מוסיפים את עלי הסלק, השעועית, השום, הכוסברה, התבלינים ו-3 כוסות מים. בידיים רטובות יוצרים כדורים מתערובת הבשר ומכניסים לתוך הרוטב. סוגרים את המכסה, משנים את הטפמ׳ ע״י לחיצה ארוכה על לחצן ה- “TEMP”, התצוגה תהבהב, ומשנים את הטמפרטורה ל-100 מעלות, לוחצים לחיצה קצרה על לחצן ה- ”START”, להמשך פעולה, סוגרים את המכסה ומבשלים עד לסיום התוכנית.

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.

 
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*