מספר ווטסאפ: 0502626889
חפש

 תבשיל קציצות ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה

זה מסוג התבשילים שרק הריח שלו כבר מביא את כולם למטבח. הוא זול, מהיר וטעים ובבית שלי זכה להצלחה כבירה.
זמן בישול:
שעה, 6-8 מנות
מרכיבים:
  • חצי קילו בשר בקר, עוף או הודו טחון
  • 2 בצלים קלופים
  • תפוח אדמה קלוף
  • 2 כפות פטרוזיליה או כוסברה
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית תבלין לקציצות או ראס אל חנות
  • מלח ופלפל
  • לרוטב:
  • בצל אחד קצוץ
  • כף שמן
  • 8 עגבניות בשלות או קופ' שימורי עגבניות מרוסקות
  • כף רסק עגבניות
  • כף פפריקה מתוקה
  • חצי כפית סוכר
  • מלח ופלפל
  • 6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לצ'יפסים עבים
אופן הכנה:
להכנת הקציצות: טוחנים במעבד מזון את הבצלים, פטרוזיליה או כוסברה, תפוח האדמה והביצים, מערבבים את הבשר עם התערובת הטחונה ומוסיפים פירורי לחם, פפריקה, תבלין לקציצות, מלח ופלפל.  

להכנת הרוטב:
  • בעזרת תוכנית ידנית “PRO” מכוונים ל 140 מעלות למשך שעה.
  • שמים בתוך הסיר כף שמן ובצל, סוגרים את המכסה ומטגנים 3 ד'.
  • טוחנים בבלנדר סטיק או מעבד מזון את העגבניות לרסק אחיד ויוצקים על הבצל. 
  • מוסיפים 2 וחצי כוסות מים וכף רסק ומתבלים בפפריקה, סוכר, מלח ופלפל.
  • יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל 3 ס”מ ומוסיפים את הקציצות לתוך הרוטב.
  • מסדרים את תפוחי האדמה בתוך כלי האידוי ומניחים מעל הקציצות.
  • משנים את הטפמ׳ ע״י לחיצה ארוכה על לחצן ה- “TEMP”, התצוגה תהבהב, ומשנים את הטמפרטורה ל-100 מעלות, לוחצים לחיצה קצרה על לחצן ה- ”START”, להמשך פעולה, סוגרים את המכסה ומבשלים עד לסיום התוכנית.

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.