חפש
 
 

 

 תבשיל עוף עם ארטישוק ירושלמי


הארטישוק הירושלמי הוא ירק מבורך במיוחד עם שמות רבים.

המרוקאים קוראים לו בטטה קסבייה ובסופר לפעמים הוא מופיע בתור תפוח אדמה ירושלמי, בכל מקרה טעמו עדין ומיוחד והוא מאד מאד אוהב להשתדך עם עוף.

הרוטב הטעים של התבשיל ממש מזמין להתחבר עם אורז או עם פרוסת לחם טרי ורך. 

דרגת קושי:
קלה
זמן בישול: שעה ורבע 6 מנות
מרכיבים:
  • עוף מחולק למנות או 6 כרעיים
  • קילו ארטישוק ירושלמי
  • בצל אחד, גדול
  • 2 כפות שמן זית
  • כף חוואיג' 
  • כפית כורכום
  • כפית ראס אל חנות
  • מלח ופלפל
אופן הכנה:
לוחצים על כפתור ה"pro" ומכוונים את הסיר על חום של 110 מעלות למשך שעה וחצי. מזהיבים את הבצל עם השמן למשך 10 ד', מערבבים מידי פעם. בינתיים קולפים את הארטישוק מהקליפה החומה ושוטפים. מוסיפים את העוף לבצל ומטגנים אותו מספר דקות עד שהעור מזהיב. מוסיפים את הארטישוקים, חוויאג', כורכום וראס אל חנות, מלח ופלפל. סוגרים את המכסה ומבשלים 10 ד'. פותחים את הסיר, אם לא הופרשו מספיק נוזלים ניתן להוסיף חצי כוס מים אך על פי רוב אין צורך. מנמיכים את החום ל-100 מעלות, סוגרים את הסיר ומבשלים עד סוף התוכנית, עד שהעוף והארטישוק רכים מאד וממלאים את הבית בריח מושלםםםם. 

נפלא לשים ברשת העליונה של הסיר 3 כוסות אורז בסמטי בתוך שקית קוקי, עם מלח ו-5 כוסות מים רותחים. תוך כדי הבישול האורז יתבשל לדרגה הנכונה ביותר.

בתאבון!

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.

 
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*