חפש
 
מספר ווטסאפ: 0506666479
 

 

 קציצות דג ברוטב עגבניות חריף

מתכון שהוא חוויה מרוקאית אמיתית. קציצות חריפות במקצת, רוטב עגבניות עשיר ומלא ניחוחות שאפשר להגיש בשבת כמנה ראשונה או בתור ארוחת צהריים ריחנית ונהדרת.  
זמן בישול: שעה, 6 מנות
מרכיבים:
לקציצות
:
  • חצי קילו פילה דג לבן, טחון (מושט, בורי, דניס, מוסר וכו')
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 6 שיני שום כתושות
  • חצי פלפל ירוק חריף, קצוץ (יותר או פחות לפי הטעם)
  • כוס כוסברה קצוצה
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות שמן זית
  • לרוטב:
  • 2 כוסות עגבניות מרוסקות
  • כוס מים
  • כפית סוכר
  • 4 שיני שום קצוצות
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • פלפל ירוק חריף, פרוס לפרוסות (או לפי הטעם)
  • מלח 
אופן הכנה:
להכנת הקציצות: מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות, לשים מעט עד שהכל מתאחד. 
להכנת התבשיל: בעזרת תוכנית ידנית “PRO” מכוונים ל 120 מעלות למשך שעה.
מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים את המכסה ומבשלים עשר ד'. יוצרים קציצות עגולות בקוטר 2 ס"מ, מכניסים לתוך הרוטב, משנים את הטפמ׳ ע״י לחיצה ארוכה על לחצן ה- “TEMP”, התצוגה תהבהב, ומשנים את הטמפרטורה ל-100 מעלות, לוחצים לחיצה קצרה על לחצן ה- ”START”, להמשך פעולה, סוגרים את המכסה ומבשלים עד לסיום התוכנית.
טיפ: אפשר לבשל ברשת האידוי אורז בתוך שקית קוקי: שמים שקית קוקי בתוך רשת האידוי, שמים בתוכה 3 כוסות אורז ו4.5 כוסות מים רותחים ומלח. סוגרים את השקית ומניחים את רשת האידוי מעל התבשיל. 

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.

 
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*