חפש
 
מספר ווטסאפ: 0506666479
 

 

 קערת קינואה עם ירקות קלויים


פינוק אמיתי שאין הרבה נשים שיתנגדו לקבל אותו. מבשלים את הקינואה, מוסיפים לה ירקות מאודים, ירקות קלויים בתנור וירקות טריים, יוצקים רוטב ומגישים. הרכב הירקות יכול בקלות להשתנות לפי מה שיש לכם בבית ובמקרר. אפשר רק ירקות מאודים, רק אפויים או רק טריים, תרגישו חופשי לאלתר. 

דרגת קושי: קלה פלוס זמן
צלייה:
20 ד'
זמן בישול: 20 ד' 4 מנות
כוס קינואה 
מרכיבים:
  • מלח
  • חציל קטן, פרוס לעיגולים
  • 2 בטטות קלופות ופרוסות לעיגולים
  • סלק אחד, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 פלפלים חתוכים לרצועות
  • בצל סגול פרוס לפרוסות
  • 2 פקעות שומר, חצויות ופרוסות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות אלכסוניות
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, חתוכות לרצועות
  • חצי אבוקדו
  • 5-6 עגבניות שרי
  • נבטי צנונית להגשה
  • לרוטב:
  • 2 כפיות טחינה גולמית
  • מיץ מחצי לימון
  • כף סילאן
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:
שוטפים היטב את הקינואה במסננתומכניסים לסיר.

בוחרים תוכנית ידנית ״PRO״ ומכוונים ל-100 מעלות למשך חצי שעה.

מוסיפים 2 כוסות מים ומלח. מניחים מעל הקינואה את רשת האידוי ומניחים בה את הבטטות, הסלק והגזר (נזהרים שהסלק לא יגע בירקות האחרים כדי שלא יצבעו) וסוגרים את המכסה. 

בינתיים מכינים את הירקות בתנור: מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מורחים 2 כפות שמן זית על תבנית התנור ומסדרים את החצילים, הפלפלים והשומר.

מסדרים כל ירק לחוד, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את יתרת שמן הזית על הירקות. מפזרים את פרוסות השום ואופים למשך כ-10 ד'. מוציאים את התבנית, בודקים אילו ירקות מוכנים ומוציאים אותם. ממשיכים לאפות את שאר הירקות עד שהם רכים וזהובים. להגשה: מסדרים את הקינואה בקערה גדולה, שמים עליה את הירקות המאודים והאפויים, מוסיפים פרוסות אבוקדו ועגבניות שרי, מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הכל. מגישים מיד.

בתאבון!

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*