חפש
 
 

 

 קיפודים בשר ואורז

מכיבים:
  • 1.5-2 כוסות אורז בסמטי (לא פרסי)- כוס פלסטיק חד פעמית
  • תערובת:
  • 250 גרם בשר טחון הודו או עוף
  • 1 גזר קטן מגורד בפומפיה
  • 1 בצל קטן חתוך קון קטן
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • קורט כורכום
  • מעט פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • קורט פלפל שחור
  • כ- -1/2-1/4 כפית מלח או לפי הטעם
  • ניתן להוסיף- 1 שן שום כתושה
  • 1 ביצה
  • 4-5 כפות פרורי לחם
הוראות הכנה:
  • להכניס לקערה אורז, לשפוך על האורז מים רותחים לכסות עם ניילון נצמד
  • להניח בצד כשעה- לא לבשל
לתערובת הבשר:
  • להכניס לקערה את כל המרכיבים ולערבב הכל 
  • ולהוסיף את פרורי הלחם ליצירת עיסה נוחה ליצירת כדורים
  • ליצור בידיים רטובות כדורים בגודל כדור פינג פונג
  • לסנן את האורז היטב ולהניח אותו על צלחת
  • לגלגל את כדורי הבשר על האורז כך שיצפה את כל הבשר
  • לשפוך מים רותחים כ-1/3 גובה הסיר
  • להניח בסיר את המסננת
  • לרפד אותה בכמה עלי שמיר או כרוב
  • להניח את הכדורים 
  • לסגור את המכסה
  • לבחור תוכנית ידנית (PRO)
  • מכוונים ל 130 מעלות למשך ל 15 דקות לאדות עד שהאורז מוכן
  • להגיש חם 
בתאבון!
אגב למכשיר המולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית אחרי שהתוכנית מסתיימת. 
כדי לסיים מצב שמירת חום, לוחצים לחיצה ארוכה על לחצן ה-Warm/Cancel, עד שתצוגת טבלת התוכניות תופיע, ואז פעולת שמירת חום במכשיר תסתיים.
לפרטים ושאלות 6182*
 
 
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*