חפש
 
מספר ווטסאפ: 0506666479
 

 

 קוסקוס צמחוני עם ירקות וגרגרי חומוס

הקוסקוס מתאדה לו ברשת העליונה, מתחתיו מתבשל מרק ירקות וחומוס עשיר ובסוף הבישול אוכלים את הכל יחד ונהנים. 
זמן בישול:
שעה וחצי, 6-8 מנות
מרכיבים:
  • 2 חבילות אינסטנט קוסקוס (דק או מלא או אחד כזה ואחד כזה)
  • 4 כפות שמן
  • 4 כוסות מים רותחים
  • כפית כורכום
  • מלח ופלפל
למרק: 
  • כף שמן
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 בצלים קצוצים 
  • קופ' שימורי גרגרי חומוס, מסוננים
  • 2 קישואים חתוכים לעיגולים עבים
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות
  • 200 גר' דלעת חתוכה לפרוסות עבות
  • 2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות עבות
  • רבע כרוב לבן חתוך לארבע פרוסות
  • כפית כורכום
  • כף חוואיג'
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כף גדושה פפריקה מרוקאית
  • חצי כפית כמון
  • כף אבקת מרק
  • מלח ופלפל
אופן הכנה:
להכנת המרק: בעזרת תוכנית ידנית “PRO” מכוונים ל 140 מעלות למשך שעה וחצי.
שמים בסיר את הבצל והשמן, סוגרים את המכסה ומבשלים 3 ד'. מוסיפים את השום הכתוש, הרסק וגרגרי החומוס. סוגרים את המכסה ומבשלים עוד 3 ד'. מסדרים מעל החומוס את כל הירקות, ממלאים במים עד לגובה 2 ס"מ מעל הירקות. מוסיפים את הפפריקה, חוואיג', כמון, מלח ופלפל ואבקת מרק.
מרפדים את כלי האידוי בניר אפיה. מערבבים בקערה את כל חומרי הקוסקוס ומניחים בתוך רשת האידוי על ניר האפיה. מניחים את הסלסלה מעל המרק. סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים כ-5 ד' או עד שהמרק מגיע לרתיחה. משנים את הטפמ׳ ע״י לחיצה ארוכה על לחצן ה- “TEMP”, התצוגה תהבהב, ומשנים את הטמפרטורה ל-100 מעלות, לוחצים לחיצה קצרה על לחצן ה- ”START”, להמשך פעולה, סוגרים את המכסה ומבשלים עד לסיום התוכנית.

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.

 
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*