חפש
 
 

 

 קארי ירקות וחלב קוקוס


תבשילי הקארי הינם על פי רוב תבשילים המכילים ירקות, אך לפעמים גם דגים, עוף, טופו או גבינת פאניר. מה שמאפיין אותם זה נוזל עשיר תבלינים, תבלין הקארי וההודים מוסיפים גם עוד תבלין שלנו מאד קשה להשיג, ששמו "גראם מסאלה", אותו הם מוסיפים בנדיבות בסוף הבישול. אך עדיין, גם בלי זה מתקבל תבשיל עשיר ומבושם שכיף לאכול עם אורז בסמטי לבן. 

דרגת קושי: קלה פלוס
זמן בישול: חצי שעה 5-6 מנות

מרכיבים:
  • בצל גדול קלוף וקצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות 
  • 2 כפות שמן 
  • בטטה אחת קלופה וחתוכה לקוביות
  • כוס אפונה קפואה
  • 3 קישואים או זוקיני, פרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
  • כוס שעועית ירוקה
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי, חתוכים לפרוסות אלכסוניות
  • 2 כפות אבקת קארי
  • חצי כפית צ'ילי גרוס (אם רוצים חריף)
  • קופ' שימורי חלב קוקוס
  • מלח ופלפל
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • שקית קוקי

אופן הכנה:
מפעילים את הסיר על תוכנית “stew” למשך 30 ד׳. שמים את הבצל והשום בשמן בסיר, סוגרים את המכסה ומחכים 5 ד'., מוסיפים את כל הירקות, התבלינים, חלב הקוקוס וכוס מים. מתבלים במלח ופלפל וסוגרים את המכסה. שמים את רשת האידוי מעל התבשיל, שמים בתוך שקית קוקי 2 כוסות אורז בסמטי ושלוש וחצי כוסות מים רותחים, מוסיפים מלח וסוגרים היטב. מניחים את האורז על רשת האידוי, סוגרים את הסיר ומחכים עד סוף התוכנית.

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*