חפש
 
 

 

 צלי עוף ריחני

צלי עוף ריחני עם בטטה ותפוחי אדמה
תבשיל עשיר במיוחד
– את העוף מבשלים בסיר עם ירקות שורש והרבה בצל מטוגן ומתקבלת מנה טעימה ועשירה שכיף להגיש עם אורז או פירה. 
זמן בישול: שעה וחצי   6-8 מנות
מרכיבים:
  • עוף מחולק למנות או 6 כרעיים
  • כף שמן 
  • 2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
  • 3 בטטות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 6 שיני שום חתוכים לפרוסות
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית דבש או סילאן
  • מלח ופלפל
  • 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה להגשה
אופן הכנה:
בעזרת תוכנית ידנית “PRO” מכוונים ל 140 מעלות למשך שעה וחצי.
שמים בסיר את הבצל והשמן, מסדרים מעליו את העוף וסוגרים את המכסה. מבשלים 5 ד'. מוסיפים את פרוסות הבטטה ותפוחי האדמה, פרוסות השום, כוס מים, פפריקה, דבש או סילאן, מלח ופלפל. סוגרים את המכסה ומבשלים עוד 5 ד' או עד שהתבשיל מגיע לרתיחה. משנים את הטפמ׳ ע״י לחיצה ארוכה על לחצן ה- “TEMP”, התצוגה תהבהב, ומשנים את הטמפרטורה ל-100 מעלות, לוחצים לחיצה קצרה על לחצן ה- ”START”, להמשך פעולה, סוגרים את המכסה ומבשלים עד לסיום התוכנית.

לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים. 

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*