חפש
 
מספר ווטסאפ: 0506666479
 

 

 עלי גפן


מרכיבים:
  • צנצנת עלי גפן
  • 3 בצלים בינוני להרתיח במים על הגז
  • חצי כפית מלח לימון
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • מלח
  • 1/3 כוס שמן
  • עגבניה אחת 
  • 2 שיני שום
  • 2 גבעולים עלי סלרי
  • 1.5 כוסות אורז עגול שטוף

אופן ההכנה:
שמים את עלי הגפן בקערה ושופכים עליהם מים רותחים וחולטים לשתי דקות ומסננים היטב, מפרידים את העלים ואת העלים הקרועים מניחים בצד (לא לזרוק!!!)

אם רוצים להוסיף בצלים להרתיח על הגז עד שמתרכך לחכות שהתקרר.
במגימיקס מכניסים את העגבניה עלי סלרי שום טוחנים הכל שיהיה קצוץ מאוד שופכים את התערובת על האורז ומוסיפים את התבלינים והשמן מערבבים, לוקחים את עלי הגפן ומניחים מעט מתערובת המלית (פחות או יותר כפית, הכל לפי גודל העלה) מקפלים משני הצדדים וסוגרים את החלק העליון ומתחילים לגלגל.

מרפדים את תחתית הסיר בעלי הגפן הקרועים מעל מתחילים לסדר בסדר מופתי את עלי הגפן ההממולאים (ומעל אפשר לסדר את הבצל למלא בפנים אורז לגלגל ולסדר מעל העלים)מפזרים מלמעלה מלח ושמן, מניחים מעל  צלחת ומוסיפים מים עד כחצי ס”מ מעל הצלחת, בוחרים תוכנית STEW (תבשיל)  למשך 20 דקות

ואז לעבור למצב פלטת שבת למשך 5-6 שעות בישול איטי 

בתאבון!                        

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.

 
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*