חפש
 
מספר ווטסאפ: 0506666479
 

 

 עוף בחלב קוקוס

תבשיל עשיר ברוטב צהבהב וטעם שקשה לשכוח של חלב קוקוס. אחת ממנות הדגל בבית שלי. 

דרגת קושי: קלה פלוס
זמן בישול: שעה וחצי 6-8 מנות

מרכיבים:
  • שמן לטיגון
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • חצי כפית גרגרי צ'ילי (למי שלא אוהב חריף לא חובה)
  • 2 כפיות אבקת קארי
  • חופן גדול של כוסברה קצוצה (הפעם כן העשב הירוק)
  • עגבניה אחת, קצוצה לקוביות
  • 6-8 מנות עוף
  • פחית חלב או שמנת קוקוס (רצוי בקרטונית ולא בשימורים)
  • מלח
אופן הכנה:
בוחרים תוכנית Pro ומכוונים לחום של 120 מעלות. יוצקים 2 כפות שמן ומזהיבים בו את העוף כ-5 ד' מכל צד. מסירים את העוף ושומרים בצד. מטגנים את הבצל מספר דקות עד שהוא נהיה שקוף אבל לא מזהיב. מוסיפים את העגבניות, השום, הצ'ילי למי שרוצה, הקארי, הכמון והכוסברה הטחונה ומערבבים. מטגנים כדקה ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה. מערבבים ומניחים על הכל את העוף. מוסיפים את חלב הקוקוס, סוגרים את המכסה ומביאים לרתיחה ומכוונים את הטמפרטורה ל-100 מעלות. סוגרים את המכסה ומבשלים כשעה ורבע או עד שהעוף רך. מוציאים ומגישים על אורז לבן שיספוג היטב את הרוטב.
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*