חפש
 
מספר ווטסאפ: 0506666479
 

 

 עוגת שמרים מאודה חלבי/צמחוני

מרכיבים:
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • פקק תמצית וניל
  • 1/2 כוס חלב
  • 3.5 כוסות קמח
  • כף שמרים
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • למי הסוכר שמורחים מעל
  • חצי כוס מים רותחים
  • 1/3 כוס סוכר
  • תמצית רום
  • למילוי
  • שוקולד
  • חלבה

אופן הכנה
  • שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומערבבים, מוסיפים סוכר, חמאה, ביצים ואת החלב וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצד אחיד.
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו מעט.
  • מעבירים לקערה מכוסה ונותנים לו לתפוח לפחות שעה וחצי להכפלת הנפח
  • לאחר שהבצק תפח מקמחים שוב משטח, מרדדים וחותכים אותו לכמה חתיכות.
  • מרדדים כל חתיכה לאורך מורחים על החתיכה שוקולד ומפזרים חלבה,
  • מגלגלים לצורה הרצויה ומניחים בתבנית עם רווחים או בצורה צמודה יותר כדי שהבצק יתפח ונקבל עוגה אחידה.
  • לאחר שסיימנו עם הצורות והמילוי מניחים לבצק שוב לתפוח כדי להכפיל את הנפח בערך כשעה שעה וחצי,בכלי האידוי של מכשיר המולי קוקר.
  • מפעילים את הסיר על תוכנית אפייה- BakE  
  • למשך 15 דקות וממלאים בסיר הפנימי מים על מנת שיעלו אדים.
  • כשהעוגה בשלבי הסיום מרתיחים חצי כוס מים עם 1/3 כוס סוכר ותמצית רום.
  • לאחר שהעוגה מוכנה מוציאים אותה עם כלי האידוי וישר מורחים עליה בזהירות את מי הסוכר.
  • מכבים מצב שמירת חום ע״ילחיצה ארוכה על לחצן הביטול (״CANCEL״).

בתיאבון… 
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*