חפש
 
 

 

 עוגת שושני שמרים במילוי קרם שקדים ושוקולד מופלא


איזה ריח מופלא יש לעוגה הזו! קרם השוקולד והשקדים ממלא את הבית בניחוח מופלא והטעם פשוט מיוחד. 
דרגת קושי: בינונית
זמן התפחה: שעה וחצי ועוד 45 דקות
מספר מנות: 14-12

מרכיבים:
חומרים לבצק:
  • 20 גרם שמרים טריים
  • 1 כוס חלב חמים או מים פושרים חמימים (240 מ"ל)
  • 4 כפות סוכר
  • 100 גרם חמאה או שליש כוס שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 1/2 4 כוסות קמח לבן או מלא 80 אחוז
  • למלית:
  • 100 גר' שקדים פרוסים
  • 200 גר' שוקולד מריר
  • רבע כוס סוכר
  • 4 כפות שמנת מתוקה חלבית או פרווה או שמנת קוקוס
  • ביצה טרופה
  • 4 כפות רצועות שקדים 
לציפוי: 
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס מים
  • מכינים את הבצק: מערבבים את השמרים עם החלב או המים הפושרים עד שהם נמסים.
  • מערבבים בקערה גדולה את החמאה או השמן, הסוכר, המלח , הווניל, הביצים וכוס קמח אחת. מוסיפים לתערובת את השמרים והחלב ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר הקמח בהדרגה ולשים עד שמתקבל בצק רך וחלק. (אפשר כמובן ללוש במיקסר) לשים כ-5 דקות נוספות ומעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה וחצי.
  • מכינים את המלית: קולים את השקדים על מחבת יבשה למשך 4-5 ד' על אש גבוהה תוך כדי עירבוב. חשוב להקפיד שהשקדים לא ישרפו! אפשר גם לקלות באפיה בתנור בחום של 200 מעלות 4-5 ד'. מצננים. טוחנים את השקדים, הסוכר והשוקולד יחד במעבד מזון עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את הקצפת וממשיכים לטחון לקבלת קרם סמיך. מוציאים. 
  • מכינים את העוגה: מערבבים יחד את כל החומרים. מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן מאורך ברוחב 10 ס"מ. מורחים עליו שכבה אחידה של מלית. מגלגלים לגלילות הדוקות. חותכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ ומניחים בתוך הסיר, זה לצד זה. מורחים בעדינות בביצה הטרופה ומפזרים רצועות שקדים. 
  • בוחרים בתכנית ה-pro. מכוונים ל-20 ד' ולחום של 30 מעלות . מתפיחים עד סוף התכנית. 
  • לאחר מכן בוחרים בתוכנית ה-cake . מכוונים ל-50 ד' ואופים. 
  • מיד כשהעוגה מוכנה שמים את הסוכר והמים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומורחים על העוגה בעזרת מברשת עד שהסירופ נספג בעוגה החמה. חשוב לצנן את העוגה לחלוטין לפני הפריסה.
בתאבון!

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*