חפש
 
 

 

 עוגת שוקולד


העוגה הכי פשוטה בעולם, אבל כמעט שאי אפשר להכין שבת בלעדיה, כי אין מה לעשות, בשבת הפשטות מנצחת. מכל העוגות שהכנתי ליום הצילומים שעשיתי עם שושי – זו נגמרה הכי מהר. אפשר להכין אותה פרווה או חלבית והיא פשוט נפלאה. אני עושה את כל העוגה בסיר שבו אני ממיסה את השוקולד, כך כמעט אין כלים לשטוף והיא מוכנה תוך 5 ד' בדיוק. 

דרגת קושי: קלה
זמן אפיה: 25-30 ד' 10-12 מנות
מרכיבים:
  • 2 חבילות שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 100 גר' חמאה או חצי כוס שמן
  • כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • חצי כוס מים או חלב
  • כוס ורבע קמח (מלא, כוסמין או רגיל)
  • כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • כוס שוקולד צ'יפס מריר או אגוזים קצוצים (לא חובה)
  • לציפוי:
  • 100 גר' שוקולד מריר קצוץ או שבור לקוביות
  • כף דבש
  • 4 כפות חלב או חלב קוקוס
  • קקאו גרוס לקישוט
אופן הכנה:
בוחרים תוכנית “cake” למשך 30 ד׳, שמים את השוקולד והשמן, מערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את הקמח והסוכר ומערבבים, מוסיפים את שאר החומרים פרט לביצים ומערבבים. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה, סוגרים את הסיר ונותנים לעוגה להאפות לפי התכנית. 

בתאבון!

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*