עוגת שוקולד עם קצפת

עוגת שוקולד עם קצפת

עוגת שוקולד רכה, טעימה ופשוטה להכנה, עשויה ממצרכים פשוטים וזמינים. על העוגה בוזקים סירופ מתקתק ומצפים בקצפת מה שהופך אותה חגיגית לכל דבר. על מנת לקבל מהעודה את מיטב הטעמים יש לתת לה לנוח במקרר במשך לילה שלם או לפחות לתת לסירופ כמה שעות לחלחל אל תוך העוגה.

תבנית: קפיצית עגולה בקוטר של 24 ס''מ משומנת ומרופדת בנייר אפייה

המצרכים להכנת עוגת שוקולד עם קצפת:

125 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

3 ביצים

1.75 כוסות קמח

3 כפות גדולות של אבקת קקאו

1.5 כפיות אבקת אפייה

0.5 כפית אבקת סודה לשתיה

0.5 כפית קפה נמס

1 כף מים חמים

0.75 כוס חלב

לסירופ ולציפוי של עוגת שוקולד עם קצפת:

4 כפות סוכר

0.5 גבישי קפה נמס

0.5 כוס מים חמים

1 מיכל שמנת לקצפת

0.5 כפית של תמצית וניל

1 כפית אבקת קקאו לקישוט

אופן הכנת עוגת שוקולד עם קצפת:

שמים חמאה, סוכר וביצים בקערה בינונית. מנפים יחד קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתיה ומוסיפים לקערה. מערבבים קפה נמס ומים חמים בכוס ולאחר מכן מוסיפים את החלב בוחשים ויוצקים לקערה, מערבלים את תכולת הקערה במהירות נמוכה עד שהחומרים מתערבבים לתערובת אחידה. מגבירים את המהירות ומערבלים במשך 3 דקות עד שהתערובת נהיית בהירה וחלקה ואחידה. את התערובת שמים בתבנית המשומנת ואופים בחום בינוני של 160-170 מעלות במשך כ-50 דקות או עד שהיא יבשה במרכזה (בודקים בעזרת קיסם) ונותנים לה להתקרר מס' דקות.

בינתיים שמים 2 כפות סוכר בסיר קטן מוסיפים קפה נמס ומים חמים ומערבבים עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה וומרתיחים מעל להבה בינונית למשך שתי דקות. מנקבים בעוגה הרבה חורים ומורחים עליה את כל הסירופ ונותנים לעוגה להצתנן לגמרי.

מקציפים את השמנת עם תמצית הווניל ושתי כפות הסוכר שנותרו לנו לקצפת ומורחים על פני העוגה.

מנפים למעלה אבקת קקאו לעיטור, מכסים ושומרים במקרר.

 

אתרים מומלצים