מספר ווטסאפ: 0502626889
חפש

 עוגת בורגול במלית ירקות (כרוב גזר בצל ופטריות) ובשר טחון


למעטפת:
  • 1 כוס בורגול גס 
  • 3/4 כוס גרישה( בורגול דק) 
  • כ8-10 כפות קמח לבן
  • תבלינים: 1 כפית כורכום, מלח לפי טעם אישי, 1/2 כפית פלפל מקאלף, קורט קינמון, 1/2 כפית אבקת מרק מרכיבים טבעיים, 
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות שבבי בצל מטוגן,מים רותחים לפי הצורך, כחצי כוס
  • להשרות את הבורגול הגס והדק בקערה עם מים רותחים עד לספיגה. לשטוף ולסנן.
  • לערבב את הבורגול עם התבלינים הקמח והמים הרותחים עד ליצירת בצק דביק ואחיד. תמיד אפשר להוסיף מעט מים רותחים או קמח אם צריך. לטעום ולשפר טעמים אם צריך. 
  • לחלק ל2 כדורים. אחד גדול יותר שישמש לתחתית ולדפנות ואחד קטן יותר שישמש לשטח העליון( צרפתי תמונות)
להכנת מלית הירקות:
  • 1/2 כרוב פרוס דק
  • 2 גזרים חתוכים גפרורים דקים במנדולינה
  • 3 בצלים בינוניים חתוכים גפרורים
  • 6-8 פטריות טריות פרוסות דק
  • תבלינים: מלח , פלפל מקאלף ,מעט קינמון, מעט שמן
  • לטגן את הבצל באיזי קוק 160 מעלות עם מעט שמן עד להזהבה . להוסיף כרוב ולהקפיץ תוך כדי ערבוב. להוסיף גזר ולערבב. להוסיף פטריות ולערבב . להוסיף תיבול ולערבב עד שהירקות מתרככים ומוכנים. להוציא נוזלים אם יש , להעביר לקערה ולהניח בצד.
  • להכנת שכבת הבשר:
  • 300 גרם בשר טחון במצב 
  • תיבול: מעט שמן, מלח ופלפל מקאלף, בצל מטוגן
  • לטגן עם מעט שמן ואת הבשר באיזי קוק 160 מעלות תוך כדי ערבוב עד שמוכן. להוציא נוזלים. להניח בצד.
להרכבת המנה:
  • לסדר בסיר האיזיקוק נייר אפיה עיגול ואז עוד נייר אפיה כולל דפנות
  • לשים את כדור בצק הבורגול הגדול ולשטח בתחתית הסיר כולל דפנות גבוהות כמו בתמונה.
  • לצקת את הירקות המוקפצים על תחתית הבורגול , לשטח ולהדק. 
  • לצקת את הבשר הטחון על שכבת הירקות , לשטח ולהדק.
  • לקחת את כדור הבצק הקטן יותר ולרדד על עיגול נייר אפיה שיהיה קל יותר ולהפוך על שכבת הבשר ולהדק ולחבר את הדפנות עם הבצק היטב
  • הבצק נעים קל לעיצוב וגמיש וזה קל ולא מסובך.
  • לשטח יפה ולכסות עם נייר האפייה
  • לתכנת את מכשיר האיזי קוק ל130. מעלות לשעה ולאפות.אפשר עוד עשר דקות 140 מעלות להשחמה. 
  • להפוך על צלחת ולהסיר את ניירות האפייה.
  • לפרוס עם סכין חדה ולהגיש.
אגב למכשיר המולטי קוקר פונקציה לשמירת החום הנכנסת אוטומטית אחרי שהתוכנית מסתיימת. 
כדי לסיים ולסגור את פעולת המכשיר ואת שמירת החום, לוחצים לחיצה ארוכה על לחצן ה-Warm/Cancel, תצוגת כל התוכניות תופיע, ואז פעולת החימום במכשיר תסתיים לחלוטין.
מאת ליאת קאדר
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182* 
  סיר אטום חשמלי איכותי     סירי מולטי שף     סיר ללחם     סיר לעוגה     השף הפרטי שלך     סיר חוסך בזמן     בישול סיר חשמלי     סיר בישול איכותי     סיר חשמלי איכותי     סיר טורבו שף איכותי