חפש
 
 

 

 מרק לקוסקוס וקוסקוס

הכנת מרק לקוסקוס וקוסקוס ( סולת מאודה).
הכנה במכשיר המולטי קוקר של איזי קוק. 
  • הכנת הקוסקוס (2 כוסות סולת, אפשרי 3)
  • 2 כוסות סולת 
  • 3 כפות שמן ( מי שאוהב יותר יוסיף)
  • לערבב היטב. להוסיף חצי כוס מים פושרים ולערבב . 
  • לשים בקערה הפנימית 3 כוסות מים רותחים ועלה כרפס ולהניח את תבנית האידוי הלבנה עם החורים על המכשיר. 
  • להעביר אליה את הסולת .
  • לסגור את המכסה ולכוון תכנית אידוי( steam) ל 20 דקות.
  • לאחר כ15 דקות לפתוח ולפזר כוס מים רותחים עם כפית שטוחה מלח וכפית סוכר על הסולת ולערבב קלות . לסגור שוב ולאדות ל5 דקות נוספות.
  • סה"כ אידוי כ20 דקות.
  • מי שרוצה סולת גרגירים יסנן במסננת קוסקוס.
  • הכנת מרק הקוסקוס:
  • 2 קישואים חתוכים
  • 2 גזרים חתוכים
  • חתיכת כרוב חתוך
  • פרחי כרובית 
  • גבעול כרפס
  • חתיכת כרישה פרוסה 
  • גרגירי חומוס מבושלים
  • חתיכת דלעת חתוכה
  • בטטה חתוכה
  • תפו"א חתוך
  • קוביות בשר שבושל מראש( משדרג)
  • בצל מטוגן( משדרג)
  • תיבול; מלח פפריקה כורכום קינמון אבקת מרק פטרוזיליה יבשה שמן 
  • מים רותחים
  • שמים בקערה הפנימית ומכוונים את תכנית המרק לשעה.
אני השתמשתי בתכנית מרק לחצי שעה ואח"כ שמתי טמפרטורה של 120 לכ10 דקות ואז 110 מעלות לכ15 דקות.
תמיד אפשר לשחק עם המעלות או לשנות תכניות בהתאם לכמות שמכינים או לצריכה האישית .
לפזר כוסברה /פטרוזיליה קצוצה ולהגיש על מצע הסולת.
בהצלחה.


אגב למולטי קוקר פונקציה לשמירת החום הנכנסת אוטומטית אחרי שהתוכנית מסתיימת. 
כדי לסיים ולסגור את פעולת המכשיר ואת שמירת החום, לוחצים לחיצה ארוכה על לחצן ה-Warm/Cancel, תצוגת כל התוכניות תופיע, ואז פעולת החימום במכשיר תסתיים לחלוטין.
בתאבון!
 
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*