חפש
 
 

 

 מרק ירקות וקיפודי הודו

מרכיבים:
לכדורי ההודו:
  • ½ ק"ג בשר הודו
  • צרור משולב של פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים דק
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • מלח פלפל לבן
  • 2 גזר מגורד
  • 1 ביצה לארג'
  • כף קמח
  • כוס אורז בסמאטי מושרה לשעה במים חמים

למרק:
  • קוביות ירקות מ:
  • 2 זוקיני לפרוסות
  • 5 פירחי כרובית
  • כוס גזר גמדי
  • כוס אפונה
  • 4 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
  • 2 תפו"א לקוביות
  • צרור שמיר וכוסברה קצוצים
  • בצל קצוץ
  • 1 ליטר ציר ירקות:( ירקות שורש שבושלו במים על עשבי תיבול מלח פלפל וסוננו) או כף מרק עוף,
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:
שני שלבים (ניתן לתכנת מראש)
שלב ראשון:
  • לבשל את מרכיבי המרק בתוכנית פרו 130 מעלות ל45 דקות.
  • בנתיים נכין את הקציצות:
  • לערבב את מרכיבי הקציצות למעט האורז.
  • ללוש היטב את הבשר עם שאר המהמרכיבים.
  • להכין כדורים בגודל פינג פונג.
  • לסנן את האורז ולגלגל כל כדור באורז שיהיה מכוסה מכול הצדדים.
  • להניח את הכדורים בכלי האידוי (בצבע לבן עם חורים).
שלב שני:
  • בתום 45 דקות לבחור תוכנית בפרו 110 מעלות ל 40 דקות.
  • להכניס את כלי האידוי עם הקיפודים לתוך הסיר מעל המרק.
  • *יש לשים לב שהקיפודים לא ישקעו במרק, הם מתבשלים רק מהאדים.
  • בתום התוכנית לתת לכל התבשיל לנוח 10 דקות, לפני הפתיחה.

בתאבון!

*מתכון שנלקח מליהי קרויץ עם קצת שינויים שלי.


למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול (״CANCEL״).


 
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*