חפש
 
 

 

 מרק ירוק עם חלב קוקוס


שימו לב לקנות חלב קוקוס ללא חומרים משמרים! יש להשיג חלב קוקוס בקרטוניות שהוא מאה אחוז טבעי וגם מעט שימורים שהם טבעיים, רוב חלב הקוקוס בשימורים מלא חומרים משמרים ומייצבים וחבל! כמובן שאפשר להחליף את חלב הקוקוס בחלב רגיל או שמנת מתוקה, חלב שקדים או כל תחליף חלב אחר שתרצו

זמן הכנה: 10 ד'
זמן בישול: 30 ד' 6 מנות
מרכיבים:
  • 2 גבעולי כרישה, קצוצים דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס אפונה ירוקה
  • כוס שעועית ירוקה
  • כוס תרד קפוא או טרי
  • 2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
  • חבילת חלב קוקוס 
  • מלח ופלפל
  • לקרקרים:
  • 2 כוסות קמח כוסמין או מלא רגיל
  • כף שמן קוקוס
  • כף שמן זית
  • כפית אבקת אפיה
  • חצי כפית מלח (רצוי מלח ים אטלנטי)
  • חצי כוס זרעונים (פשתן, שומשום לבן ושחור, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת)
  • 4 כפות מים
אופן הכנה:
בוחרים תוכנית ידנית ״PRO״ ומכוונים ל 100 מעלות למשך 30 ד׳.
שמים את הכרישה והשמן וסוגרים את המכסה ל-5 ד’. 
מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את שאר החומרים ועוד 5 כוסות מים. סוגרים את המכסה ומבשלים חצי שעה.

בינתיים מכינים את הקרקרים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים יחד את כל החומרים לבצק אחיד (אם הוא יבש מוסיפים עוד מעט מים ולהפך - אם דביק מוסיפים עוד קמח). מרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ ופורסים לרצועות. 

מעבירים לתבנית התנור מרופדת בניר אפיה ואופים למשך 10-12 ד', עד שהקרקרים זהובים. 
להגשה: בעזרת בלנדר ידני או מעבד מזון טוחנים את המרק עד שהוא אחיד. טועמים, מתקנים תיבול ומעבירים לקערות הגשה. מניחים קרקרים על הקערות ומגישים.

בתאבון!

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.

 
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*