חפש
 
 

 

 טונה עם ירקות ותפוחי אדמה

אין מה לעשות, המרוקאים יודעים לעשות את הטונה הכי טעימה. אחרי שטעמתי את המתכון המופלא הזה של שלמה, חבר של בעלי, הבנתי שזאת פשוט האמת. 
זמן בישול
: שעה, 6 מנות
מרכיבים:
  • 6 מנות דג טונה איכותי, קפוא
  • חצי כפית כורכום
  • לרוטב:
  • 2 פלפלים צבעוניים
  • פלפל אחד חריף
  • 3 עגבניות
  • לימון אחד, קלוף 
  • 2 גזרים
  • 3 תפוחי אדמה
  • צרור כוסברה קצוצה דק
  • 8 שיני שום קלופות
  • כף פפריקה מתוקה
  • חצי כוס שמן זית
  • מלח ופלפל
אופן הכנה:
להכנת הטונה:
מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים פנימה את הכורכום. מבשלים את הטונה 5-10 ד', ומסננים. שומרים בצד. (תהליך זה נעשה על מנת להוציא את טעמי הלוואי של הטונה). 

להכנת התבשיל: בעזרת תוכנית ידנית “PRO” מכוונים ל 140 מעלות למשך שעה.
שמים בתוך הסיר את הפלפלים, פרוסים לרצועות. פורסים את העגבניה לעיגולים ומניחים על הפלפלים. מוסיפים את השום, פרוס לפרוסות. סוגרים את המכסה ומבשלים 5 ד'. פורסים את הגזר ותפוחי האדמה ומניחים על הירקות בסיר, פורסים את הלימון לפרוסות ושמים על הירקות. ממלאים במים עד לגובה הירקות. מניחים על הירקות את פרוסות הטונה ומפזרים על הכל את הכוסברה הקצוצה. מערבבים בכוס את שמן הזית עם הפפריקה, מלח ופלפל ויוצקים על הדגים. סוגרים את המכסה ומבשלים 5 ד' עד שהתבשיל רותח, משנים את הטפמ׳ ע״י לחיצה ארוכה על לחצן ה- “TEMP”, התצוגה תהבהב, ומשנים את הטמפרטורה ל-100 מעלות, לוחצים לחיצה קצרה על לחצן ה- ”START”, להמשך פעולה, סוגרים את המכסה ומבשלים עד לסיום התוכנית.

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.

 
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*