חפש
 
 

 

 חריימה – עונג שבת אמיתי


אין מתכון שמזוהה יותר עם השבת של משפחת מייזליק מאשר החריימה הזה. דג טרי וטוב, רוטב עשיר שממש מחכה לחלת המחמצת שתספוג את כל הטוב הזה. 

דרגת קושי: קלה
זמן בישול: 30 ד' 7-8 מנות ראשונות

מרכיבים:
להשרייה:
  • 800-900 גר' פילה דג נקי, חתוך למנות (בורי, באס, דניס, וכו')
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כוסות מים
  • לרוטב:
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  • שליש כוס שמן 
  • 3 כפות פפריקה מתוקה בשמן איכותית
  • חצי כפית גרגרי קימל (לא חובה אבל מומלץ!)
  • 10 שיני שום קלופות וחתוכות לרצועות 
  • מלח ופלפל
  • חצי צרור כוסברה קצוצה 
  • כפית גדושה "פלפל צ'ומה" 
  • 2 פלפלונים מתוקים יבשים לדגים 
  • פלפלון חריף אחד פרוס לפרוסות (אם לא אוהבים חריף אפשר לשים חצי)
אופן הכנה:
בוחרים תוכנית ידנית ״PRO״ ומכוונים ל 100 מעלות למשך 30 ד'.
שמים את השמן, רסק העגבניות, הפפריקה, השום, הפלפל החריף, הצ'ומה והפלפלים המתוקים וכוס מים. סוגרים את המכסה. בינתיים משרים את פילה הדג במים עם מיץ מחצי לימון למשך עשר ד'. שוטפים את הדג וחותכים כל פילה לחצי או משאירים אותו שלם, תלוי בגודל המנה שרוצים להגיש. שמים בסיר את הדג, הכוסברה, מלח ופלפל ומוסיפים כוס וחצי מים, הנוזלים צריכים לכסות בעדינות את הדג, במידת הצורך מוסיפים עוד מים. סוגרים את המכסה ומבשלים עד סוף התוכנית.

בתאבון!

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*