חפש
 
מספר ווטסאפ: 0506666479
 

 

 חמין - הכנה מהירה ב-3 שעות

הכנה בסיר המולטי-קוקר.

מרכיבים (ל-4 מנות):

1.5 קילו צלי כתף בקר טרי חתוך לקוביות
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לחצאים
1/2 בצל יבש חתוך לשניים
1/2 בצל יבש סגול חתוך לשניים
3 תמרים
6 ביצים טריות
תערובת נוזלים לחמין ותיבול של:
9 כוסות מים + 1 כף מלח + 2 כפות פפריקה מתוקה + 1.5 כפות תבלין ראס-אל-חנות


גריסי הפנינה והתיבול:
1.5 כוסות גריסי פנינה מושרים מהלילה ומסוננים
קערה עם תערובת שבה נערבב את גריסי הפנינה:
1.5 כוסות מים + כף פפריקה מתוקה + 1/2 כפית מלח + 1 כף ראס-אל-חנות
שקית קוקי - שבה נכניס את כל התערובת


ההכנה:
1. על מחבת עם מעט שמן צורבים את נתחי הבשר על כל צדדיהם. מניחים בצלחת לצינון קל.
2. בסיר קערת מניחים קודם את גרגירי החומוס המבושלים ומיישרים.
מעליהם מסדרים יפה את נתחי הבשר הצרובים, ומעליהם מסדרים את חתיכות תפוחי האדמה והביצים הטריות.
3. שופכים בזהירות את תערובת נוזלי החמין עד שיש סיכוי מעל המרכיבים.
מעל הכל מכניסים את שקית הקוקי עם גריסי הפנינה והתיבול שהכנו בקערה נפרדת, מחוררים בחלק העליון של שקית הקוקי כמה חתכים קטנים ומוציאים את האוויר מהשקית מעט.

סוגרים את מכסה המולטי-קוקר.
4. מכוונים את המולטי-קוקר לשלב הבישול הראשון:
ע"י לחיצה על לחצן ה-PRO, כיוון הטמפ' ל-140 מעלות על לחצן ה-Temp וכיוון זמן הבישול ל-2 שעות על לחיצת לחצני ה-HR וה-MIN
ולחיצה ארוכה על לחצן ה-Start ותוכנית הבישול מתחילה בספירה אחורה של שעה (קצב דקות יורד).
5. אחרי שעתיים הסתיים לו שלב הבישול הראשון. פותחים את מכסה המולטי-קוקר בזהירות.
6. בודקים את מצב הנוזלים בסיר, ומוסיפים מעט נוזלים אם הנוזלים התאדו הרבה (לפחות שישאר כ-שליש מגובה התבשיל.
סוגרים את מכסה המולטי-קוקר.
7. ומכוונים את המולטי-קוקר לשלב הבישול השני והסופי:
ע"י לחיצה על לחצן ה-MENU מעבירים לתוכנית ה-Stew וכיוון זמן הבישול ל-1 שעה על לחיצת לחצני ה-HR וה-MIN
לוחצים לחיצה ארוכה קצת על לחצן ה-Start ותוכנית הבישול מתחילה בספירה אחורה של שעה (קצב דקות יורד).
8. אחרי שעה הסתיים לו שלב הבישול השני והאחרון. פותחים את מכסה המולטי-קוקר בזהירות.
9. כדי לסיים ולסגור את פעולת המכשיר ואת שמירת החום אם לא מעוניינים בכך, לוחצים לחיצה ארוכה על לחצן ה-Warm/Cancel, תצוגת כל התוכניות תופיע, ואז פעולת החימום במכשיר תסתיים לחלוטין.
10. מגישים בתאבון ובאהבה.
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*