חפש
 
 

 

 חזה עוף עם ירקות ירוקים ואורז בסמטי בכלי האידוי באותו הזמן


השילוב בין הירקות לעוף יוצר רוטב עשיר וטעים במיוחד, וכמובן בריא.

אפשר לשחק עם הירקות ולהחליף אותם לפי טעמכם כמובן. במידה ולא מוצאים שומר, אפשר להחליף אותו בקייל, רבע כרוב ירוק או פרוסות קולורבי. 

דרגת קושי: קלה זמן
בישול: 20 ד' 4 מנות
מרכיבים:
  • 4 מנות חזה עוף נקי משומן וסחוס, חתוך לרצועות עבות
  • כף שמן לטיגון
  • כפית חוויאג'
  • מלח ופלפל
  • לירקות:
  • 2 פקעות שומר ללא הגבעולים
  • 4-5 עלי סלק, שטופים
  • כוס אפונה ירוקה קפואה
  • 2 קישואי זוקיני או רגילים, דקים ככל האפשר
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, פרוסות לעיגולים דקים
  • מלח ופלפל
  • חצי כוס יין לבן חצי יבש
  • פטרוזיליה או כוסברה קצוצה להגשה
אופן הכנה:
  • חותכים את השומר לחצי ופורסים אותו לפרוסות בעובי חצי ס"מ. שוטפים היטב את עלי הסלק וחותכים גס, פורסים את הקישואים לפרוסות אלכסוניות בעובי חצי ס"מ. חותכים את חזה העוף לרצועות בעובי 2 ס"מ. 
  • בוחרים בתכנית ה"fry" ומכוונים ל-30 ד’.
  • שמים את השמן בסיר ומוסיפים את העוף. מטגנים 3-4 ד', מתבלים במלח ופלפל וחצי מכמות החוואיג', מטגנים עוד 2 ד' והופכים לצד השני. מתבלים גם אותו במלח ופלפל וחאוויג' ומטגים 3-4 ד' עד להזהבה. מסירים מהסיר ושומרים בצד. מוסיפים את שמן הזית, הירקות, השום והיין. מניחים על הכל את חזה העוף, יוצקים את היין ועוד חצי כוס מים. שמים את רשת האידוי עם האורז, סוגרים את המכסה ומבשלים עד סוף התכנית. לפני ההגשה מפזרים את עשבי התיבול ומגישים. 
אורז בסמטי עם שורש כורכום
  • שורש הכורכום הוא אורח חדש ונפלא שניתן למצוא במקררים של הירקות המיוחדים בכל הסופרים הגדולים. הוא נראה כמו שורש ג'ינג'ר אבל בקטן וכשמגררים אותו (עם הקליפה, להבדיל מג'ינג'ר) הוא מוסיף צבע עדין וטעם חלומי לכל תבשיל שהוא, שלא לדבר על תכונותיו המבריאות המופלגות. את האורז הוא צובע בצבע צהבהב עדין, ואני אוהבת להקל על עצמי ולהכין את האורז בשקית קוקי בתוך כלי האידוי של האיזי קוק. ארוחה שלמה בסיר אחד!
  • 3 כוסות אורז בסמטי
  • כף שורש כורכום מגורר (או רבע כפית כורכום יבש)
  • כפית מלח
  • 5 כוסות מים רותחים
  • שקית קוקי
  • שמים את כל הרכיבים בתוך שקית קוקי, קושרים אותה היטב ומניחים על רשת האידוי. מניחים את הרשת מעל העוף בזמן הבישול ונותנים לאורז להתבשל באדים העולים מהעוף.
בתאבון!

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*