דג פילה בורי ברוטב חריף

דג פילה בורי ברוטב חריף

מנה פיקנטית משגעת מתאימה לכל בית שאוהב חריף, מאכל נפלא ומחמם לחורף קר.

המצרכים ל4 מנות דג פילה בורי ברוטב חריף:

1 ק''ג פילה בורי חתוך לרצועות של 6 ס''מ

200 מ''ל שמן סויה

6 גזרים קלופים חצויים לשניים

4 תפוחי אדמה קלופים חצויים לשניים

2 פלפלים חריפים פרוסים לרצועות

4 פלפלי שאטה יבשים שלמים

6 ראשי שום פרוסים גס

2 פלפלי גמבה אדומים חתוכים לרצועות

250 גרם גרגירי חומוס (אפשר משימורים)

2 זרי כוסברה קצוצים גס

10 גרם מלח

5 גרם פלפל שחור גרוס

45 גרם פפריקה מתוקה מרוקאית

8 גרם כורכום

אופן הכנת דג פילה בורי ברוטב חריף:

יוצקים את שמן הסויה לתוך סיר רחב ומחממים עד לרתיחה, מוסיפים לסיר את הגמבה, השום, הפלפל החריף והשאטה היבש.

לאחר שהירקות מתרככים מוסיפים את המלח, הפלפל השחור והפפריקה המתוקה והכורכום.

ממתינים 3 דקות ומוסיפית את תפוחי האדמה ואת הגזר, מערבבים היטב ומכסים במים.

מרתיחים וממתינים עד שהירקות יהיו רכים למחצה לאחר מכן מוסיפים את החומוס ופילה הבורי.

מבשלים עוד כ20 דקות תוך כדי צמצום הנוזל ולבסוף מוסיפים כשני שליש מכמות הכוסברה, מכבים את האש וממתינים עם מכסה סגור עד להגשה.

מתכון דג פילה בורי ברוטב חריף - בתאבון.

 

אתרים מומלצים