חפש
 
מספר ווטסאפ: 0506666479
 

 

 בורי בחומוס ופלפלים


מתכון ירקות עשיר וחריף, כמו שהמרוקאים אוהבים ויודעים להכין. 
דרגת קושי: קלה זמן בישול: 40 ד' 6 מנות.

מרכיבים:
  • 6 מנות פילה בורי או כל דג לבן טרי אחר (מוסר, לברק, דניס, מושט וכו')
  • 1 שימורי גרגרי חומוס או כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 4 פלפלים בכל הצבעים חתוכים לרצועות
  • פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
  • 4 עגבניות קלופות וקצוצות
  • זר כוסברה קצוצה
  • 8 שיני שום קלופות ופרוסות לעיגולים
  • כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
  • חצי כפית כורכום
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח 
  • מיץ משני לימונים

אופן הכנה:
משרים את פרוסות הדג במעט מלח ומיץ משני לימונים למשך עשר דקות. בינתיים מכוונים את הסיר על לחצן ה"pro" לחום של 120 מעלות ולמשך 50 ד'. שמים את רצועות הפלפלים, הפלפל החריף והעגבניות. מוסיפים כף או שתיים של שמן זית ומבשלים-מטגנים למשך 5 ד'. מוסיפים את החומוס, השום והכוסברה, שוטפים היטב את הדגים ומניחים על הירקות את פרוסות הדג. מתבלים במלח. מערבבים את השמן הנותר עם הפפריקה והכורכום ויוצקים על הדגים בצורה אחידה. מוסיפים כוס וחצי מים, סוגרים את הסיר ומבשלים למשך 10 ד'. מנמיכים ל- 100 מעלות. 
ממשיכים לבשל עד סוף התכנית.

בתאבון!

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.

 
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*