חפש
 
 

 

 אורז עם אפונה, פלפלים ועוף

מתכון נפלא של סבתא שלי.
אם רוצים שהוא יהיה אותנטי עוד יותר אפשר להוסיף לתבשיל גם עיגולים של קבנוס שיעניקו טעם מעושן לכל המנה. בסוף הבישול מתקבל אורז צהבהב שהתבשל יחד עם העוף והירקות וספג טעם וריח שאי אפשר לעמוד בפניהם.
זמן בישול: 40 ד', 6-8 מנות

מרכיבים:
  • 6-8 שוקיים או כרעיים
  • כף שמן
  • 4 כוסות אורז
  • 2 פלפלים צהובים או אדומים חתוכים לקוביות
  • בצל אחד קצוץ
  • כוס אפונה קפואה
  • כף כורכום
  • כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:
בעזרת תוכנית ידנית “PRO” מכוונים ל 140 מעלות למשך שעה וחצי.
מוסיפים כף שמן ואת העופות, סוגרים את המכסה ומבשלים 5 ד'. מוסיפים על העופות את הבצל, סוגרים את המסכה ומבשלים עוד 3 ד'. מוסיפים את הפלפלים, ומטגנים עוד שלוש דקות. מוסיפים את האורז, האפונה ו-7 כוסות מים. מתבלים בכורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל. משנים את הטפמ׳ ע״י לחיצה ארוכה על לחצן ה- “TEMP”, התצוגה תהבהב, ומשנים את הטמפרטורה ל-100 מעלות, לוחצים לחיצה קצרה על לחצן ה- ”START”, להמשך פעולה, סוגרים את המכסה ומבשלים עד לסיום התוכנית.

למולטי קוקר פונקציה לשמירת חום הנכנסת אוטומטית בסיום התוכנית.
כדי לסיים יש ללחוץ לחיצה ארוכה על לחצן הביטול״CANCEL״.

 
 
 

איזי קוק - השף הפרטי שלך  |  לפרטים חייגו 6182*